Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Περί υποδείξεων...

Διαβάστε παρακάτω άρθρο του προέδρου του ΣΔΑΘ Πέτρου Παπαφίλη για τη συνδικαλιστική θέση του σωματείου  με αφορμή την πρόσφατη ανοιχτή επιστολή της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. αλλά και τα όσα συμβαίνουν -κυρίως παρασκηνιακά- γύρω από την επικείμενη "αναβάθμιση του ρόλου της Δημοτικής Αστυνομίας".  

Το εν λόγο άρθρο έρχεται ουσιαστικά να συμπληρώσει και να επιβεβαιώσει προηγούμενο σχετικό   άρθρο του γραμματέα του ΣΔΑΘ Θ. Θωμαίδη : 


Περί υποδείξεων...

Το Σ.Δ.Α.Θ. εκπροσωπεί ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο τους δημοτικούς υπάλλήλους, που εργάζονται με την ιδιότητα του δημοτικού αστυνομικού στους Δήμους της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Το Σ.Δ.Α.Θ. εκπροσωπείται σε δευτεροβάθμιο επίπεδο από την ΠΟΕ ΟΤΑ, με την οποία τελεί σε πλήρη και αρμονική συνεργασία. Δηλώνουμε κατηγορηματικά την υποστήριξή μας στις επιλογές των θεσμικών οργάνων του ανωτέρω συνδικαλιστικού φορέα, του οποίου αποτελούμε αναπόσπαστο τμήμα.

Το Σ.Δ.Α.Θ. επιθυμεί και επιδιώκει σε κάθε ευκαιρία την ισότιμη συνεργασία και αποτελεσματική επικοινωνία με τα λοιπά Σωματεία, που εκπροσωπούν τους ανά την Επικράτεια Δημοτικούς Αστυνομικούς.

Τα μέλη του Σ.Δ.Α.Θ. έχοντας ως αποκλειστικό γνώμονα την διασφάλιση των κλαδικών δικαιωμάτων των Δημοτικών Αστυνομικών, έχουμε συνειδητά επιλέξει να μην εμπλέκουμε την πολιτική μας ιδεολογία ή την κομματική μας "ταυτότητα" με την ιδιότητα του εργαζομένου και συνδικαλιστή.

Το σύνολο των διεκδικησεων μας μετά από προσεκτική εργασία, παρουσιάζονται στην Γενική Συνέλευση των μελών μας, όπου εφόσον εγκριθούν, δια της θεσμικής οδού
αποστέλλονται στους αρμόδιους παραλήπτες, είτε αφορούν συναδέλφους είτε υπηρεσιακούς/ κυβερνητικούς φορείς.

Έτσι, λοιπόν, αποδεχτήκαμε να συνυπογράψουμε την επιστολή - ατζέντα - που μας πρότεινε κατόπιν της σχετικής επικοινωνίας το Σ.Δ.Α.Α. στα πλαίσια της συγκεκριμένης συνάντησης του με τον κ. Υπουργό. Δηλώσαμε ξεκάθαρα τα σημεία στα οποία είχαμε αντιρρήσεις και επιφυλάξεις. Αναγνωρίζουμε ότι στα πλαίσια μιας συνάντησης είναι λογικό η συζήτηση να επεκταθεί και σε θέματα πέραν των αρχικώς προσδιορισμένων. Μετά την συνάντηση και την ενημέρωση που λάβαμε για τα συζητηθέντα αποστείλαμε αρμοδίως και εγγράφως τις απόψεις μας. Να σημειώσω βέβαια ότι συνιστά πάγια πρακτική μας η έγγραφη τεκμηριωμένη προώθηση των θέσεών μας στο σύνολο των εμπλεκομένων αρμοδίων φορέων. Δεν περιμένουμε την συνάντηση του Προεδρείου ενός Σωματείου ή εκπροσώπου της ΠΟΕ ΟΤΑ με κάποιον Υπουργό για να δραστηριοποιηθούμε.

Σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε για πολλοστή φορά ότι είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις, όχι όμως σε υποδείξεις.

Με απλά λόγια, θεωρώ ότι εάν ορισμένοι συνάδελφοι επεδείκνυαν τον ίδιο ζήλο στην επιδίωξη και διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων όσο στην μεταξύ τους σύγκρουση, αφήνοντας όμως την κομματική τους ταυτότητα στην άκρη, σίγουρα θα είμαστε σε θέση ως σύνολο να επιτύχουμε περισσότερα.

Παπαφίλης Πέτρος
Πρόεδρος του ΣΔΑΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια: